Bienvenidos a la Basílica de Santa María del Pi

Una comunidad cristiana viva consciente de su tradición y esperanzada en el futuro. La Basílica es también arte y patrimonio con una larga y noble historia. Os invitamos a disfrutar de forma virtual, y le invitamos a visitarnos “presencialmente” siempre que lo desee.

Noticias

Dissabte 16 de març, Retaule de Sant Josep Oriol

El retaule, que es representarà el 16 de març a la Basílica de Santa Maria del Pi, mou més d’un centenar de persones entre actors, músics, tramoistes, encarregats de vestuari, tècnics i coordinadors, que aquest 2019 s’han posat sota les directrius del veterà actor, Enric Majó

Arriben les Festes de Sant Josep Oriol!

Les festes tenen un ritual marcat que començarà dissabte 16 amb el Toc d’Inici de les Campanes i el Pregó a càrrec del sr. Manel Barceló, guionista, director, dramaturg i veí del barri. Aquest matí també tindrà lloc la tradicional Remembrança del miracle de les monedes de Sant Josep Oriol, l’Anunci del Baladrer, la Cercavila […]

Conferència: «El Doctor Oriol i la seva figura»

El proper divendres 8 de març, Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme i Alexandra Capdevila, doctora en història moderna, pronunciaran a la cripta de la Basílica del Pi la conferència «El Doctor Oriol i la seva figura»

Concert Genus Angelicum

El proper dimecres, 6 de març, la Basílica de Santa Maria del Pi acull el concert Genus Angelicum: Música per a la consagració de la Catedral de Puebla de los Ángeles (1649).

Cicle de cinema transcendental: “Ordet”

El proper dilluns 25 de febrer es projectarà a la cripta i a les 19:30 la vuitena pel·lícula del nostre Cicle de cinema transcendental. El film que projectarem, “Ordet” (La paraula), és el tercer i últim dels dedicats a Carl Theodor Dreyer.

Cicle de cinema transcendental, “Dies irae”.

El dilluns 14 de febrer es projectarà a la cripta i a les 19:30 la setena pel·lícula del nostre Cicle de cinema transcendental. El film que projectarem, “Dies irae”, és el segon dels tres que estem dedicant al director danès Carl Theodor Dreyer i ens situa a la

Concert organitzat per l’Auditori

El proper dimarts, 12 de febrer,  a les vuit de vespre i dins en el marc del FESTIVAL LLUMS D’ANTIGA que organitza l’AUDITORI, l’ensamble vocal VOX LUMINIS, un dels més importants d’Europa, intrepretarà THE REFORMATION.

Cicle de cinema transcendental

El dilluns 28 de gener es projectarà a la cripta i a les 19:30 la sisena pel·lícula del nostre Cicle de cinema transcendental.

Interpretació de l’oratori El regreso (1807)

El dijous, 24 de gener a les 20:00, com a inici del cicle «Barcelona 1870. La gran festa» s’interpretarà l’oratori El regreso (1807), que Carles Baguer i Mariner (1768-1808) va compondre per encàrrec de la Basílica de Santa Maria del Pi l’any 1807.

Festes de Beatificació de Josep Oriol. Barcelona 1807. La Gran Festa. Art, música i cultura popular, entorn de la beatificació del Dr. Josep Oriol.

Del 24 de gener al 24 de març de 2018. Us presentem el cicle d’actes a l’entorn de la primera interpretació en època contemporània de l’Oratori que l’organista i compositor català Carles Baguer i Mariner (1768-1808) va compondre per encàrrec de la Basílica de Santa Maria del Pi l’any 1807.

Nuestro instagram