Tot recordant a Mn. Josep Maria Vidal i Aunós

Crònica de l’acte del 16 de gener de 2022 en el marc de l’Any Josep Maria Vidal i Aunós en motiu del centenari del seu naixement

La tarda del diumenge 16 de gener de 2022 es va celebrar un acte molt entranyable en record de Mn. Vidal. S’ha aprofitat el centenari del seu naixement per parlar d’ell, per pregar amb ell…
Érem unes 40 persones a la capella de la Sang, la majoria que el vam conèixer i d’altres que n’havien sentit a parlar. Hi havia feligresos de Santa Maria del Pi, però també n’hi havia de la parròquia de Sant Medir, on com ja sabeu, també va deixar-hi una forta empremta.
L’acte va tenir 4 parts: l’inici, amb una preciosa i profunda pregària que va llegir i guiar el nostre rector, Mn. Lluís i que podeu llegir a sota; va seguir un curt recorregut per la seva biografia, des del seu naixement fins l’arribada al Pi; un tercer moment, el més llarg, on els assistents, a la llum de les imatges que s’anaven projectant, feien intervencions en relació a anècdotes, records, pensaments… relacionats amb el mossèn. Val a dir que tots els presents vam aprendre aspectes que desconeixíem. I finalment, el cant del Virolai.
Vam tenir la sensació que aquest acte no era un mirar enrere d’un temps passat, sinó que era un punt i seguit, i que el seu exemple és per a tots nosaltres i per a les comunitats que vam conèixer a Mn. Vidal, una espurna per seguir caminant a la llum de l’evangeli.
Volem agrair la presència de Mn. Bigordà, amic i company de Mn. Vidal. També l’empenta que Mn. Lluís ha donat per a la celebració d’aquest acte, l’assistència de tots els fidels que estàvem a la capella de la Sang… i un agraïment immens a Mn. Vidal, a qui també demanem que segueixi vetllant per nosaltres, per la nostra Terra i per a tota la humanitat!!!
Rosa Maria Girbau

Senyor, perquè:
La intel·ligència sense amor… ens fa perversos.
La justícia sense amor…
ens fa implacables.
La diplomàcia sense amor…
ens fa hipòcrites.
L´èxit sense amor…
ens fa arrogants.
La riquesa sense amor…
ens fa avars.
La docilitat sense amor…
ens fa servils.
La bellesa sense amor…
ens fa ridículs.
La veritat sense amor…
ens fa feridors.
L´autoritat sense amor…
ens fa tirans.
El treball sense amor…
ens fa esclaus.
La senzillesa sense amor…
ens envileix.
La política sense amor…
ens fa egòlatres.
La fe sense amor…
ens fa fanàtics.
La creu sense amor…
es converteix en tortura.
La pregària sense amor…
es converteix en paraules buides.

Et demanem que sapiguem estimar en tots els moments i vessants de la nostra vida, tal com el teu Fill ens va ensenyar i tantes persones ens han donat exemple al llarg de la seva vida.
Amén.