Temes de formació permanent, nou cicle de conferències i debat a Santa Maria del Pi

Ens fa molta il·lusió presentar-vos un cicle de Temes de formació permanent que, a partir del proper divendres 5 d’abril anirem realitzant a la cripta a les 19:30, just en acabar la missa de les 7 de la tarda.

Es tracta d’una proposta molt interessant que, preparada per Anton Maria Vilarrubias, el pare claretià que ens està celebrant l’eucaristia dels dissabtes de les 8 del vespre, i que abordarà temes històrics i de pensament.

La primera conferència (5 d’abril) titulada Els deu primers capítols del Llibre del Gènesi presenta com la narració bíblica utilitza fonts literàries de Sumèria, Babilònia, Assíria i Egipte i que són utilitzades per a afirmar que els politeismes de les cultures de l’entorn són falsos i posa les seves narracions al servei de la creació del Déu d’Abraham, únic Déu vertader i transcendent.

La segona conferència (12 d’abril) amb el títol Abraham, pare de la fe ens presenta com la narració pedagògica del personatge és una creació catequètica i subtil per a aclarir l’origen de la fe, com és provada, i els fruits que comporta a qui l’accepta i viu. Nosaltres hi som.

En la tercera (3 de maig), Moisès legislador presenta la dignitat de la persona humana que de l’opressió i subjugació pot passar a la llibertat de la “Terra Promesa”, amb una condició: l’Aliança del Sinaí. Com tot plegat és un paradigma de la nostra realització personal. Descobrirem la pedagogia i psicologia del personatge referent a nosaltres i avui.

La quarta (10 de maig), El Llibre de l’Èxode és una demostració que els “miracles” que presenta el llibre són fenòmens naturals dels que els autors del llibre se’n serveixen per a explicar una catequesi i una teologia difícils de ser expressats amb paraula humana. El Llibre de l’Èxode és un llibre catequètic, no històric.

El llistat dels temes proposats segueix però de moment us presentem aquests quatre primers.