El retaule, que es representarà el 16 de març a la Basílica de Santa Maria del Pi, mou més d’un centenar de persones entre actors, músics, tramoistes, encarregats de vestuari, tècnics i coordinadors, que aquest 2019 s’han posat sota les directrius del veterà actor, Enric Majó

El retaule, un drama sacre que repassa la trajectòria vital i els miracles del conegut com a ‘doctor Pa i Aigua’, retorna per un dia la Basílica del Pi als segles XVII i XVIII amb una posada en escena que juga amb els diferents espais de l’església.

L’obra, que es representa al Pi des del 1997, repassa la vida de Sant Josep Oriol i recrea la Barcelona de fa tres segles, amb els seus venedors de carrer, els baladrers, i una societat de nobles i pobres, i d’homes i dones amb més o menys fe. Tot i ser un drama sacre, el retaule també té els seus tocs d’humor i moments de gran recolliment i d’exaltació de la figura del sant.
Les més de cent persones que fan possible la representació ho fan de forma voluntària. El retaule busca innovar cada any. En el 2018 es va estrenar una nova escenografia al presbiteri i enguany arriben alguns canvis més en l’escenografia i també en la direcció. Enric Majó recull el testimoni del també actor Miquel Agell, que ha dirigit l’obra en els darrers quatre anys, i dirigeix enguany l’entremès del matí.

En aquesta edició el retaule compta amb la col·laboració, en diferents àmbits, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Basílica dels sants Just i Pastor, del Centre Catòlic de Sants, de la Coronela de Barcelona, de l’Escola de teatre Espai Lazzigags, de l’Escolania de Montserrat, de les Germanes de la Sagrada Família, de l’IEA Oriol Martorell, del Bestiari de Barcelona, de la Pastisseria Santa Clara, de la Granja Viader i de Rafató Teatre.

Els horaris clau son els següents:

11:00, anunci del Baladrer a la plaça del Pi
20:00, processó del Llegat a la plaça del Pi
21:00, retaule a la Basílica

Recomanem que vingueu ben abrigats.