Després de dos llargs anys sense poder representar “El Doctor Pa i Aigua, Retaule de Sant Josep Oriol”, per fi, el proper dissabte 19 de març, ens retrobarem a la basílica per rememorar i reverenciar el nostre sant més estimat.
Han estat dos anys complicats per a tots i per a alguns, potser més que complicats. Ens referim a les persones que han emmalaltit greument de Covid o de qualsevol altre mal, o que fins i tot hi han deixat la vida. Els recordarem en el pròleg que cada any fem, just abans de començar la representació.
Enguany, hem pres la decisió de sintetitzar el nostre Retaule, tant de participants com de volum escenogràfic, però vetllant sempre i en tot moment per l’interès i l’esperit de sempre.
Aplicarem les mateixes mesures que es segueixen al Teatre Nacional de Catalunya. L’equip de direcció i regidoria donarà les indicacions que calen a cada moment. S’ha fet una planificació i ampliació de llocs i horaris per vestuari i d’espera per evitar aglomeracions. En aquest sentit la responsabilitat es compartida, per tant apel·lem a l’experiència i sentit comú de tots.
Per a la nostra feligresia, i molt especialment per als més grans, farem reserva dels primers bancs de l’església. Per accedir a aquests seients reservats, caldrà que ho demaneu a la sagristia, on us lliuraran una butlleta amb el número de seient que teniu. Als qui feu la reserva, us recomanem que vingueu a les 19:45 amb la vostra butlleta a ocupar el seient. Tindreu a la vostra disposició una manteta per abrigar les cames, que ja sabeu de què va la cosa… Cada persona tindrà dret a reservar la seva plaça i la de dos acompanyants. També podeu demanar-les trucant a la parròquia.
I recordeu també, que el Retaule s’inscriu dins les Festes de Sant Josep Oriol, que comencen el 19 de març i finalitzen el 27 de març. Trobareu tots els actes en aquest enllaç:
https://ja.cat/programafestessjo.


El més rellevant del primer cap de setmana és el següent:

Dissabte 19

  • Toc d’inici i repic de campanes: 10:30 (a càrrec dels Campaner del Pi)
  • Pregó de les festes: 11:00 (amb la Remembrança del miracle de les monedes i l’Anunci del Baladrer)
  • Diada castellera: 17:00
  • Processó de l’arribada del llegat de Roma: 19:00
  • Retaule de Sant Josep Oriol: 20:00

Diumenge 20

  • Ballada de Gegants i Cercavila: 11:15 (a la plaça del Pi)

Dimecres 23

  • Ofici de Sant Josep Oriol: 20:00