Horaris de misses i actes litúrgics de la Setmana Santa

Aquests son els horaris dels actes litúrgics de la Setmana Santa a Santa Maria del Pi, els quals volem compartir amb tots vosaltres.

La Setmana s’inicia amb l’entrada de Jesús a Jerusalem. No entra amb cavalls com faria un exèrcit, entra sobre un pollí jove, símbol de la humilitat, senzillesa i pau.

D’aquesta manera ens revela qui és Jesús, quin Messies viu. És el nostre Rei i dels anawins o els pobres de Jahvé que esperen la salvació. Entra per estimar, com veurem el Dijous Sant, i estima amb fets, amb el rentament dels peus als seus deixebles, cosa que feien els esclaus. Aquest dia veiem Jesús unit al poble de Déu per sempre quan ens deixa el Pa i el Vi.

Acompanyarem a Jesús, i Ell ens acompanyarà a nosaltres en els nostres patiments i dols. Divendres Sant veurem com ja a la Creu a punt de morir es burlen de Jesús. Jesús no demana que el Pare el baixi de la Creu, només que no l’abandoni en el sofriment i la mort, per això diu: “Déu meu, Déu meu, per què m’heu abandonat?”. El Pare resta silenciós, cal escoltar el seu silenci. Déu ens ha fet lliures i responsables. Però molts no poden creure en un Déu que permet el sofriment de tants innocents. El nostre Déu resta silenciós perquè ens ha fet lliures, Ell és i ens dóna l’amor i amb l’amor el lliure albir, és l’home qui és pecador i no tria bé. Déu és amor, aquesta és la seva força i alhora la seva debilitat, amor pur amb tota la força d’estimar.

També és la font de l’Esperança, com diu la Passió de Lluc amb aquestes paraules: “Pare encomano el meu esperit”, que és el que voldríem dir en el moment de la nostra mort molts cristians.
Déu Pare no és un Déu triomfant i poderós que es desentén del sofriment de Jesús i el nostre: Jesús pateix a la Creu i el Pare pateix en el seu cor, en el més profund del seu ésser.
Contemplem el Crucificat perquè no ens deixi sols: Què podrien esperar els torturats en les presons secretes? Quina esperança tindrien les dones violades? A qui s’aferrarien els malalts terminals i moribunds? Quin consol pels condemnats a mort injustament?
Si tu hi ets, no ens sentim aïllats en els fracassos i la vida dura de cada dia.
Els cristians hem de seguir a Jesús i això, a vegades, ens portarà a la Creu: és el camí per a eradicar el mal personal i col·lectiu de la nostra societat.

Dissabte Sant és un dia que l’Església no se separa del sepulcre de Jesús, meditant la Passió i la seva mort. Val la pena de llegir i rellegir aquest relat per tal de conèixer millor com n’arribem a ser d’estimats.

La nit de Pasqua i tot el temps de Pasqua celebrarem el triomf definitiu de Jesús. La vida té sentit i futur. Per on Ell ha passat hi passarem tots.

FELIÇ PASQUA DE RESURRECCIÓ!!!

Gaietà de Casacuberta, rector

14 d’abril, Diumenge de Rams
11:45, Processó i Benedicció de Rams
Misses a les 12:00 i 13:00
19:00, Via Crucis


18 d’abril, Dijous Sant
18:00, Missa de la Cena del Senyor


19 d’abril, Divendres Sant
17:00, Celebració de la Passió del Senyor
i després, Via Crucis


20 d’abril, Dissabte Sant
22:30, Vetlla Pasqual


21 d’abril, Diumenge de Resurrecció
Misses a les 12:00 i 13:00