Crònica de l’excursió de la comunitat del Pi a la Passió d’Esparreguera (14/04/2013)

Esparreguera

El passat dia 14 vam anar a Esparreguera per veure la representació de la Passió. Van organitzar la sortida els monitors de l’Esplai i hi vam assistir unes setanta persones, entre nens de l’Esplai, de la catequesi, famílies i feligresos acompanyats per Mn. Gaietà.

La Passió es representa en dues parts, una al matí i una altra a la tarda, per la qual cosa va ser un dia de convivència amb dinar de pícnic al parc de la vila. L’argument de l’obra és ben conegut de tots. El text que declamen ha estat escrit per un poeta d’Esparreguera i és totalment fidel als textos evangèlics, però la sorpresa i l’admiració és l’espectacle que representen els actors, cap d’ells professional. Quatre parts dividides en 37 escenes ens recorden la vida pública de Jesús, des de la tria dels apòstols fins que, ja ressuscitat, puja al Cel. La música és en directe, l’orquestra i els cantaires, ben coordinats amb els actors, juntament amb la il·luminació i els efectes especials, impacten i emocionen els espectadors i aconsegueixen que una representació de quatre hores es faci curta.

El teatre, construït expressament per aquest espectacle, és grandiós. Hi caben 1.600 espectadors i compta amb un escenari molt tecnificat que permet uns canvis escenogràfics molt àgils i perfectes. Esparreguera fa quatre-cents anys que representa la Passió. Actualment hi participen quasi 1.000 persones entre actors, tècnics, tramoies etc. tots voluntaris, que expliquen que no només mantenen una tradició, sinó que ajuden a donar feina i a millorar la cultura del seu poble.

La Passió d’Esparreguera va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 1.983 i el 2.009 va rebre l’acreditació de Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra.

Anna Perramon

Estem contents i feliços d’aquesta sortida dels del Pi a la Passió d’Esparreguera. Va ser un dia en el que tot va sortir bé. Comunitat cristiana, monitors de l’Esplai, catequistes, geganters i molts nens de la Catequesi i de l’Esplai. La germanor va ser palesa i en dono gràcies a Déu. Les coses van bé perquè hi ha gent que les fa possibles.

Gràcies!

Gaietà

Punxeu aquí per veure fotos de l’excursió a la Passió d’Esparreguera