Crònica de l’excursió de la comunitat del Pi a la Cartoixa de Scala Dei (15/09/2013)

El passat 15 de setembre de 2013 la comunitat del Pi es va llevar ben d’hora ben d’hora per carregar els gegantons a l’autocar i fer camí cap al Priorat per tal d’iniciar el curs amb una jornada de convivència. Vet aquí la crònica de la sortida.

Ja fa uns quants anys que participo en el Retaule de Sant Josep Oriol fent el paper de beneficiat del Pi, i juntament amb la Montserrat formem part d’un dels grups que mossèn Gaietà organitza d’estudi de l’Evangeli. Quan vaig rebre el mail de la convocatòria de la sortida a la Cartoixa de Scala Dei miràrem les agendes i ens vam preguntar… “Ens apuntem?” I sí. Dit i fet.

El diumenge sortíem de la plaça Ramon Berenguer i, tot i que queien quatre gotes mal comptades, això no enterbolí les alegries de ningú en retrobar-nos després de l’estiu i explicar-nos com ens havien anat les vacances. L’autocar s’omplia de cares conegudes i d’altres que no ho eren tant, però els anàvem identificant com a companys del Retaule, dels grups d’Evangeli, de l’Esplai, de famílies del barri i de Geganters que, portant els gegantons, marcaven la nostra procedència.

La visita a la Cartoixa va ser molt enriquidora, la guia amb les seves entusiastes explicacions ens transportava a les èpoques d’esplendor dels frares cartoixans, podent entendre així la seva vida i l’activitat de la comarca. Els gegants acompanyats d’un flabiol van fer una emocionant ballada amb les parets del Montsant al fons.

Després d’una bona conversa tot dinant, a la tarda vàrem anar a l’església del poble a celebrar l’Eucaristia. Va ser un moment preciós de reflexió i recolliment, vàrem escoltar la paraula i les pregàries preparades amb cura tot expressant els desitjos d’una societat millor i amb l’espontaneïtat de donar gràcies pel curs passat i finalment compartir la pau i la comunió, expressió inequívoca de sentir-nos Comunitat.

En acabat  l’autocar ja ens esperava. Va ser una tornada molt alegre i animada, i, acompanyats de la guitarra, vàrem cantar les velles i noves cançons fins a posar fi a una jornada que ens ha deixat un especial bon record.

Jaume Gual

Punxeu aquí per veure fotos de l’excursió a Scala Dei

Punxeu aquí per veure el video de la ballada dels Gegantons del Pi a Scala Dei