Excursió a Santes Creus i Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri

El proper diumenge, 21 de febrer, farem la segona sortida d’aquest curs al Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus i al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri. Si bé el primer lloc, on farem una visita guiada, és bastant conegut, no es pot dir el mateix del segon. Es tracta d’un edifici modernista de l’arquitecte Jujol, força lligat a la nostra parròquia, doncs va ser ell qui es va encarregar de refer la rosassa després de la seva destrucció durant la guerra civil. La primera pedra del santuari es va posar l’any 1925 i després d’una llarga aturada, l’any 1999 se’n va concloure l’obra. Té un cambril de l’estil de l’existent al Monestir de Montserrat.
Ens trobarem a les 08:30 a la Plaça Catalunya i farem cap a Santes Creus. Dinarem a el Pont d’Armentera, podent triar entre un menú de 15,00 €, un menú de 20,00 € i una calçotada també de 20,00 €. Després de dinar i de fer una bona digestió, ens traslladarem a Montferri per visitar el santuari i celebrar-hi l’eucaristia. Està prevista l’arribada a Barcelona cap a les 20:15 hores.

Us podeu apuntar a la sortida a la sagristia, telefonant al 933 184 743 o enviant un correu electrònic a info@basilicadelpi.cat

Aquí podeu ampliar informació sobre Santes Creus repassant la guia de visita que edita el Museu d’Història de Catalunya (i així, si el guia ens fa alguna pregunta, quedarem bé).

I aquí, podeu saber més coses sobre el Santuari de Montferri. I aquí en podeu veure un video que es va emetre a Signes dels temps.

santes creusWLM14ES_-_Claustre_del_Reial_Monestir_de_Santes_Creus,_Aiguamurcia,_Alt_Camp_-_MARIA_ROSA_FERREMontferri---Santuari-Mare-Deu-Monserrat---Interior-02_20100323085657santuari-de-la-mare-de-dc3a9u-de-montserrat-de-montferri