Cicle “Papers de Música”

Continuant amb el cicle “Papers de Música” que organitza l’APSMP, aquest proper divendres dia 21 de abril, és el torn de conèixer les circumstàncies i el context de la música que es va cantar en l’agonia de Sant Josep Oriol, la nit del 23 de març de 1702.

Sant Josep Oriol va ser tutor del mestre Tomàs Milans, que esdevindria un dels compositors més importants del barroc català. Ell mateix, al capvespre d’aquell dia de març acompanyat d’uns escolans de cant del Palau de la Comtessa i amb l’arpa sota el braç, es dirigí a la casa del carrer de la Dagueria, on moria el beneficiat del Pi. El futur sant volia acompanyar de música el seu trànsit en una pràctica no del tot desconeguda entre els membres dels cercles més espiritualistes de Barcelona i altres llocs d’Europa.

Això i més, ens ho explicarà el musicòleg Josep Dolcet que, juntament amb en Josep Maria Gregori, és qui més coneix la música que es va interpretar a petició del Sant en el seu llit de mort.

La Capella de Música de Santa Maria del Pi ens en farà la il·lustració musical amb la interpretació de l’Stabat Mater de F. Olivelles i les Lletanies de Santa Maria de T. Milans.

La conferència-concert serà a les 20 a la Capella de la Sang de la Basílica del Pi.