11 de juny, excursió parroquial al monestir de Ripoll i al santuari de Santa Maria de Montgrony

Finalment, i després de dues temptatives infructuoses, ja tenim a punt la programació de la sortida del proper diumenge 11 de juny.

Ens trobarem a les 08:30 del matí a l’indret habitual, la Plaça Catalunya i farem cap al Ripollès, per visitar el magnífic monestir de Santa Maria de Ripoll, un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya i un indret cabdal en la història de la nació i de l’església catalanes, que fou fundat vers el 879-880 per Guifré el Pelós, comte d’Urgell, Cerdanya, Girona-Besalú i Barcelona.

Després de la visita al monestir de Ripoll, tornarem a agafar l’autocar i, sense deixar la comarca del Ripollès, ens acostarem al Santuari de Santa Maria de Montgrony. Dinarem a l’hospederia i seguidament visitarem el santuari de la marededéu negra, Marededéu de Montgrony, lloc en el qual, segons la llegenda, Otger Cataló va conjurar als Nou Barons de la Fama per conquerir Catalunya als sarraïns. També podrem visitar l’església de Sant Pere de Montgrony.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al santuari celebrarem junts l’Eucaristia i tot seguit tornarem a Barcelona, tenint prevista l’arribada cap a les 20:30. Com que segur que el temps ens acompanyarà, esperem gaudir d’un altre dia de bona companyia i comunitat.

A la sagristia, al telèfon 933184743 i al correu info@basilicadelpi.cat podreu fer les inscripcions i us informaran del preu de la sortida i del menú.