Horaris de Setmana Santa

DIUMENGE DE RAMS (10 d’abril):
11:45, Benedicció al carrer.
12:00, Missa del Diumenge de Rams.
18:00 Via Crucis a la basílica.
DIJOUS SANT (14 d’abril):
19:00, Celebració de la Cena del Senyor
20:15, Hora Santa davant la reserva del Santíssim
21:00, Via Crucis pel carrer
DIVENDRES SANT (15 d’abril):
17:00, Celebració de la passió i mort del Senyor
DISSABTE SANT (16/04):
22:00, VETLLA PASQUAL

Tot recordant a Mn. Josep Maria Vidal i Aunós

Crònica de l’acte del 16 de gener de 2022 en el marc de l’Any Josep Maria Vidal i Aunós en motiu del centenari del seu naixement

La tarda del diumenge 16 de gener de 2022 es va celebrar un acte molt entranyable en record de Mn. Vidal. S’ha aprofitat el centenari del seu naixement per parlar d’ell, per pregar amb ell…
Érem unes 40 persones a la capella de la Sang, la majoria que el vam conèixer i d’altres que n’havien sentit a parlar. Hi havia feligresos de Santa Maria del Pi, però també n’hi havia de la parròquia de Sant Medir, on com ja sabeu, també va deixar-hi una forta empremta.
L’acte va tenir 4 parts: l’inici, amb una preciosa i profunda pregària que va llegir i guiar el nostre rector, Mn. Lluís i que podeu llegir a sota; va seguir un curt recorregut per la seva biografia, des del seu naixement fins l’arribada al Pi; un tercer moment, el més llarg, on els assistents, a la llum de les imatges que s’anaven projectant, feien intervencions en relació a anècdotes, records, pensaments… relacionats amb el mossèn. Val a dir que tots els presents vam aprendre aspectes que desconeixíem. I finalment, el cant del Virolai.
Vam tenir la sensació que aquest acte no era un mirar enrere d’un temps passat, sinó que era un punt i seguit, i que el seu exemple és per a tots nosaltres i per a les comunitats que vam conèixer a Mn. Vidal, una espurna per seguir caminant a la llum de l’evangeli.
Volem agrair la presència de Mn. Bigordà, amic i company de Mn. Vidal. També l’empenta que Mn. Lluís ha donat per a la celebració d’aquest acte, l’assistència de tots els fidels que estàvem a la capella de la Sang… i un agraïment immens a Mn. Vidal, a qui també demanem que segueixi vetllant per nosaltres, per la nostra Terra i per a tota la humanitat!!!
Rosa Maria Girbau

Senyor, perquè:
La intel·ligència sense amor… ens fa perversos.
La justícia sense amor…
ens fa implacables.
La diplomàcia sense amor…
ens fa hipòcrites.
L´èxit sense amor…
ens fa arrogants.
La riquesa sense amor…
ens fa avars.
La docilitat sense amor…
ens fa servils.
La bellesa sense amor…
ens fa ridículs.
La veritat sense amor…
ens fa feridors.
L´autoritat sense amor…
ens fa tirans.
El treball sense amor…
ens fa esclaus.
La senzillesa sense amor…
ens envileix.
La política sense amor…
ens fa egòlatres.
La fe sense amor…
ens fa fanàtics.
La creu sense amor…
es converteix en tortura.
La pregària sense amor…
es converteix en paraules buides.

Et demanem que sapiguem estimar en tots els moments i vessants de la nostra vida, tal com el teu Fill ens va ensenyar i tantes persones ens han donat exemple al llarg de la seva vida.
Amén.

Cicle de concerts “Vespres d’Antiga” § “De profundis”

Obres dels petits concerts espirituals de Heinrich Schütz i els seus seguidors David Pohle i Matthias Weckmann.

El proper dimarts dia 25, a les 8 del vespre tindrà lloc a la basílica el segon concert del cicle “Vespres d’Antiga” que ja fa tres anys que es realitza, fruit del conveni entre l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el nostre Arxiu Parroquial. El fons musical històric que conservem a la Basílica proporciona gran part del material que s’interpreta en el cicle i això representa sobre tot la recuperació d’un patrimoni nostre que d’altra manera quedaria dormint a les prestatgeries. La recuperació del patrimoni musical català és missió de l’ESMUC però també ho és nostre i estem treballant de fa temps per tal de reeixir en aquest propòsit. Gràcies també a vosaltres, els que veniu a escoltar, perquè amb el vostre interès i participació feu que aquesta música adormida retorni a omplir de so la nostra estimada església del Pi, el so de l’esperit, de la bellesa i de la lloança d’aquells que ens han precedit.
En aquesta ocasió, i coincidint amb el 350è aniversari de la mort de Heinrich Schütz, mestre de capella de la cort de Dresden al segle XVII, us proposem un programa amb un repertori molt sensible i íntim on la bellesa de la música i de l’espai on s’interpreta és immillorable marc per la profunditat dels textos bíblics. Volem que sigui una estona d’espiritualitat, d’introspecció, fins i tot de reflexió i retornar, en la mesura del possible, l’ambient i l’esperit pel qual aquesta música fou creada ara fa més de 350 anys. Gaudiu-lo!
Trobareu la programació completa del cicle “Vespres d’Antiga” del curs 2021-2022 a: https://www.facebook.com/arxiudelPi

AHIR, AVUI, DEMÀ

Consultar i col·leccionar el full parroquial AHIR, AVUI, DEMÀ.

Aquest enllaç us permetrà consulta i descarregar els exemplars del nostre full parroquial AHIR, AVUI, DEMÀ publicats des del mes de febrer de 2013 fins l’actualitat.

Any Josep Maria Vidal i Aunós en motiu del centenari del seu naixement

Actes de gener i febrer de 2022
A la Parròquia de Santa Maria del Pi
(Plaça del Pi, 7, 08002 Barcelona)
Exposició fotogràfica
Fins el 14 de febrer de 2022, a la basílica
Tot recordant Mossèn Vidal. Taula Rodona
Diumenge, 16 de gener de 2022
Capella de la Santíssima Sang, a les 17:30

A la Parròquia de Sant Medir
(Carrer de la Constitució, 17, 08014 Barcelona)
Rumors. Obra de teatre de Neil Simon,
a càrrec del Quadre Escènic Sant Medir

Dissabte, 5 i diumenge 6 de febrer de 2022
Sala de Teatre Sant Medir, a les 18:00

A la Sala d’actes de les Cotxeres de Sants
(Plaça de Bonet i Muixí, 7, 08014 Barcelona)
Les parròquies de portes obertes.
Col·loqui sobre el paper de les parròquies a favor
dels drets socials durant el franquisme i en democràcia

Dimecres, 16 de febrer de 2022 a les 19:00

Formulari per donatius a Santa Maria del Pi

Aquí teniu el formulari per a fer transferències puntuals o periòdiques que heu d’omplir perquè puguem seguir conservant la nostra Basílica en les millors condicions i tirar endavant les nostres activitats pastorals i socials.

Festivitat de Sant Josep